Poliisi

Poliisi

Harry Hole 10

Description of book

Kymmenes Harry Hole -dekkari!

Poliisi löytyy murhattuna vanhalta rikospaikalta. Hän on osallistunut tutkintaan. Vanha rikos on selvittämättä. Sama toistuu. Murhattu poliisi, selvittämätön rikos, vanha rikospaikka, yhtäläisyydet murhatavassa. Mikään ei voi olla sattumaa.

Poliisilta puuttuvat johtolangat, julkisuuden paineita sen sijaan riittää. Etsitään sarjamurhaajaa, ja samalla paras tutkijakin puuttuu.

Erään oslolaisen sairaalan kellaritiloissa pidetään vaikeasti haavoittunutta miestä koomassa. Mies, jonka henkilöllisyys on vain muutamien valittujen tiedossa, on tarkoin vartioitu ja monella tapaa hengenvaarassa eikä hän vietä hetkeäkään ilman poliisivartiointia.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Vuonna 1960 Oslossa syntynyt Nesbø on saanut tunnustusta siitä, että hän on laajentanut rikosromaanin käsitettä poikkeuksellisen kirjallisen lahjakkuutensa ja kunnianhimonsa ansiosta sekä kyvyllään ymmärtää elämää meille kaikille yhteisessä modernissa, globaalissa maailmassa. Nesbø on paitsi loistava rikoskirjailija myös muusikko, lauluntekijä ja ekonomi.

AudiobookE-book

Finnish

What other people think

Reviews of Poliisi