Rytířské Klání (Sága Čarodějův Prsten – Kniha Šestnáct)

Rytířské Klání (Sága Čarodějův Prsten – Kniha Šestnáct)

Description of book

„ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury.“

--Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (O knize Cesta hrdiny)

„Velice zábavná epická fantasy.”
—Kirkus Reviews (O knize Cesta hrdiny)

„Můžeme zde spatřit zrození něčeho výjimečného.”
--San Francisco Book Review (O knize Cesta hrdiny)

V knize RYTÍŘSKÉ KLÁNÍ Thorgrin a jeho družina pokračují v hledání Guwayna, což je přivede na Ostrov světla. Když však dorazí a vidí zpustošený ostrov i umírajícího Ragona, zdá se, že je již příliš pozdě.

Darius je přivlečen do imperiálního Kapitolu, aby bojoval v největší aréně ze všech. Je trénován záhadným učitelem, který z něj chce vycvičit toho nejlepšího bojovníka a pomoci mu tak přežít, i když se šance zdají malé. Jenže aréna Kapitolu je jiná než cokoliv, s čím se Darius dříve setkal. Nástrahy a protivníci, kteří tam čekají, se zdají být příliš silnými i pro něj.

Gwendolyn se zaplétá do intrik u královského dvora na Útesu, když ji král s královnou žádají o pomoc. Na výpravě, která může změnit celou budoucnost Útesu a osud jejího Thora s Guwaynem, je překvapena tím, co objeví, když se pustí v pátrání příliš do hloubky.

Svazek mezi Erecem a Alistair se prohlubuje, když se společně plaví čím dál hlouběji do imperiálních vod, ve snaze najít Volusii a zachránit Gwendolyn. Godfrey a jeho přátelé mezitím vzbudí rozruch ve městě Volusii. Jsou odhodláni pomstít své drahé. Císařovna Volusia mezitím zjišťuje, co to znamená vládnout tak velkému území, jakým Impérium je, a zároveň je v Kapitolu obležena ze všech stran nepřátelskými armádami.


Díky promyšlenému budování fantasy světa a charakteristikám postav je RYTÍŘSKÉ KLÁNÍ epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. To vše je zasazeno do důkladně promyšleného fiktivního fantasy světa. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii. Je to fantasy, jež nás přivede do světa, na který už potom nikdy nezapomeneme, a které osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku.

„Velmi čtivá fantasy….Začátek něčeho, co slibuje stát se skvělou knižní sérií pro mladé dospělé.”
—Midwest Book Review (o knize Cesta hrdiny)

„Jednodechová a snadná četba...budete chtít číst dál a dál, abyste se dozvěděli jak to všechno dopadne. Odložit tuto knihu není snadné.“
—FantasyOnline.net (o knize Cesta hrdiny)

„Našlapané akcí…. Vypravěčský styl Riceové je bohatý a příběh velmi poutavý.“
--Publishers Weekly (o knize Cesta hrdiny)

E-book

Czech

What other people think

Reviews of Rytířské Klání (Sága Čarodějův Prsten – Kniha Šestnáct)