Taltuta klassikko!

Taltuta klassikko!

Description of book

Tämä opas antaa klassikoille kyytiä.

Oletko yrittänyt lukea klassikon, mutta homma kosahti heti alkuunsa?

Haluatko tehdä vaikutuksen johonkin kuumaan kirjatoukkaan?

Onneksi olkoon! Käsissäsi on juuri oikea kirja, jota selvästi tarvitset enemmän kuin kipeästi.

Lue klassikoita, ne on hyviä, sanotaan. Ne kasvattaa järkeä, sanotaan. Mutta sanotaan mitä sanotaan, aina klassikon lukeminen ei ole helppoa. Ei hätää! Tämän kirjan luettuasi huomaat, että se voi olla jopa hauskaa.

Olemme kaikki lukijoina erilaisia. Toinen lukee huvikseen Sotaa ja rauhaa, toinen tuskailee jo maitopurkin mainostekstin kanssa. Oli lähtötilanne mikä tahansa, jokainen voi oppia pelottomaksi klassikontaltuttajaksi. Siihen tarvitaan vain ripaus tietoa, rutkasti rohkeutta ja reilusti reipasta retkimieltä.

Taltuta klassikko! tulkkaa tutut merkkiteokset nykynuorille ymmärrettävään muotoon ja saa lukijan kieriskelemään naurusta. Kirjassa taltutetaan kahdeksan kotimaista klassikkoteosta, mm. Aino Kallaksen Sudenmorsian, Aleksis Kiven Seitsemän veljestä ja Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Teos sijoittui nuorten sarjan toiselle sijalle Ihan totta -tietokirjakilpailussa 2017.

Maria Laakso (s. 1982) on tamperelainen kirjallisuudentutkija, kirjoittaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä, mutta ennen kaikkea hervoton humoristi ja lajin asiantuntija. Laakson mielestä hauska tyyli ja tiukka sisältö eivät sulje toisiaan pois.

AudiobookE-book

Finnish

What other people think

Reviews of Taltuta klassikko!