Det sjungande trädet

Det sjungande trädet

Descripción del libro

Otto Wester har ägnat hela sitt liv åt att utreda brott, först vid Vidaholmspolisen och nu vid sin egen detektivbyrå, och det börjar märkas. Hans adoptivdotter Anna, som också är delägare i detektivbyrån, tycker att det är dags att han tar hand om sin hälsa. Men döden verkar förfölja Otto. Vistelsen på hälsohemmet vid Bråvikens strand slutar i tragik, och nu är alla gäster misstänkta. Anna och Otto börjar nysta i härvan och märker hur trådarna sträcker sig allt längre, och involverar allt fler personer. Ett mästerverk av Issac Grünewald blir stulet från stadens konstmuseum och i ett hamnmagasin blir en svartklubb skådeplats för skumma affärer. Det är en härva av skuld, våld och kriminalitet.

Den mat- och jazzintresserade detektiven Otto Wester har vigt sitt liv åt att utreda brott, vilket han gör både inom Vidaholmspolisen och privat. När han inte löser mordgåtor tar han gärna ett glas genever.

Författarduon Åke Bjurhamn och Kerstin Ryderstedt deckardebuterade 2007 och har skrivit sedan dess. Skrivsamarbetet kom igång efter en kurs i att skriva deckare på Fridhems folkhögskola. Duon är bosatt i Norrköping, och böckerna om Otto Wester har stundtals gått som följetong i Folkbladets söndagstidning. Åke Bjurhamn är även konstnär och jazzmusiker.

Libro electrónico

Sueco

Qué opinan los demás

Reseñas de Det sjungande trädet