Kukkivia hautoja

Kukkivia hautoja

Descripción del libro

Viisi nuorukaista jää aamuyöllä keskustelemaan luokkakokouksen jälkeen. Sisällissodan päättymisestä ei ole kulunut kuin tovi, ja ystävykset muistelevat sodan vaiheita. Heistä yhtä, Arkkienkeliksi kutsuttua Mikaelia, painaa kauhea muisto sodan taisteluista. Syvä huoli ystävän surusta valtaa koko porukan, kun he jatkavat yön selkään. Miten jatkaa elämää sodan painolasti harteilla?

"Kukkivia hautoja" on postuumisti julkaistu kokoelma Eino Hosian jälkeenjääneitä novelleja, jotka kuvaavat koskettavasti ja taidokkaasti kurjuutta, sodan aiheuttamaa tuskaa ja kaipuuta kotiin. Teos sisältää kertomukset "Veli Murhe ja minä", "Luokkakokouksen jälkeen", "Elämä ja leipä" sekä "Kirkastusvuorelle".

Eino Hosia (1905–1941) oli suomalainen kirjailija, joka laati ensin pakinoita ja novelleja sekä vuonna 1937 esikoisteoksensa Kypsynyttä viljaa. Hosian teokset pohjautuvat muun muassa kotiseutukuvauksiin, maatalousyhteiskunnan köyhien elämään sekä kirjailijan omiin sotakokemuksiin. Hosia kaatui jatkosodan taisteluiden alussa ja on ainoa toisessa maailmansodassa kaatunut, jo ennen sotia merkittäväksi arvioitu suomalainen kirjailija.

Autor/a.Eino Hosia

Libro electrónico

Finés

Qué opinan los demás

Reseñas de Kukkivia hautoja

Aún no hay suficientes valoraciones