Siviilipoliisitoiminta Bosnia-Hertsegovinassa

Siviilipoliisitoiminta Bosnia-Hertsegovinassa

Descripción del libro

Kansainvälinen poliisityö tuo mieleen ensimmäisenä eri maihin sijoitetut poliisiyhdysmiehet, Europolin, Interpolin sekä kansainvälisen poliisiyhteistyön ja oikeusavun. Tässä yhteydessä unohdetaan kuitenkin usein mainita kansainvälinen siviilikriisinhallinnan poliisintoiminta – siviilipoliisitoiminta – vaikka suomalaisia poliiseja on näissä tehtävissä ollut määrällisesti enemmän kuin yhdysmiestehtävissä. Suomesta on vuodesta 1994 alkaen osallistunut kansainväliseen siviilikriisinhallinnan poliisitoimintaan 236 poliisihenkilöä, yhteensä 325 kertaa. Suomalaisia on ollut mukana yhteensä 26 operaatiossa tai poliisimissiossa. Vuodesta 1994 on järjestetty 16 kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan poliisitehtäviin valmentavaa peruskoulutusta, joissa on koulutettu 326 poliisihenkilöä Suomesta, 75 poliisihenkilöä ulkomailta ja kuusi Suomen rajavartiolaitoksen edustajaa.
Näistä niin sanotuista poliisimissioneista pitkäaikaisin on epäilemättä Bosnia-Hertsegovinassa toimiva siviilipoliisioperaatio, jossa suomalaiset poliisit ovat toimineet sekä YK:n, WEU:n että EU:n alaisissa operaatioissa vuodesta 1994 lähtien. Näin voidaankin puhua yhden mission sijaan kolmesta eri poliisimissioista.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja sisältää laajan valikoiman todellisia rikostapauksia Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja Islannista. Henkeäsalpaavissa tarinoissa uppoudutaan Pohjolan poliisien jännittävimpiin tapauksiin, ja rikoksista kertovat poliisit ovat itse olleet mukana niiden selvittämisessä. Sarjassa lukija pääsee kokoamaan mutkikasta palapeliä syyllisten löytämiseksi.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja on historiallinen teos. Sarja ilmentää aikaa, jona se on kirjoitettu ja sen sisältö voi olla osittain vanhentunutta tai kiistanalaista. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei kuvasta kustantamon kantaa tai näkemystä. rn

AudiolibroLibro electrónico

Finés

Qué opinan los demás

Reseñas de Siviilipoliisitoiminta Bosnia-Hertsegovinassa