Kirjankansi teokselle Adipocere

Adipocere

Tietoa kirjasta

Sandhamn, augusti 1983: En båt tillhörande en kinesisk affärsman återfinns drivande ute på fritt vatten med blodspår på däck och tecken på en våldsam kamp.

Kalmar, juni 2006: En medvetslös man tas in på Kalmar lasarett för vad som misstänks vara en svår matförgiftning. Den unge läkaren Jesper Varsi tar tillfället i akt och lägger beslag på mannens exklusiva ägodelar. Varsis nya liv i lyx är perfekt ända tills den dag en person vid namn Belveder hör av sig ...

Kalmar, juni 2007: Ett manslik påträffas och dödsorsaken rubriceras som självmord. Kroppen är täckt med en geléartad och ammoniakluktande hinna – likvax – som normalt endast förekommer när kroppens förruttnelseprocess har inletts under vatten. När rättsmedicinaren David Lagerquist och hans doktorand Tomako Tamura börjar nysta i härvan inser de att den är betydligt mer komplex och farlig än man hade kunnat föreställa sig.

”Adipocere ”är Kalmarläkaren Per Källéns fjärde och fristående thriller i serien om rättsmedicinaren David Lagerquist. En tät thriller om hur lögner, bedrägerier och längtan efter rikedom kan förstöra allt.