Kirjankansi teokselle Alle tapre bliver tilgivet

Alle tapre bliver tilgivet

Tietoa kirjasta

En fortælling om hvad det vil sige at være modig fra den prisvindende forfatter bag Den anden hånd.” Afhængighedsskabende og medrivende læsning.
– Sunday Times

Romanens evne til at forblive ydmyg og afdæmpet midt i det voldsomme krigstableau er også det, der gør den vidunderlig. Cleaves prosa er gennemsyret af en dickens sans for geniale metaforer og sprudlende dialog.
– New York Times
——–
London, 1939. Der blev erklæret krig kl. 11.15, og Mary North meldte sig til krigstjeneste ved middagstid. Mary er ung, intelligent, modig og overbevist om, at hun vil blive en fremragendespion. Da hun til sin store forundring i stedet bliver udpeget som lærer, beslutter hun trodsigt, at hun vil tage sig af de børn, som hendes land foretrækker at glemme; de forkrøblede, de retarderede og de sorte.

Alle dem som ikke bliver evakueret fra London, eftersom ingen ønsker at modtage dem. På skolen møder hun Tom Shaw. Han er hendes overordnede, men deres professionelle forhold bliver hurtigt intimt. Men da Mary møder Alistair, Toms bedste ven, som i modsætning til Tom har meldt sig til hæren og står over for en udsendelse til Malta, trækkes de alle tre ind i et kærlighedsdrama, som de må navigere i, samtidig med at de må forsøge at overleve den eskalerendekrig, hvor bomberne bogstaveligt falder om ørerne på dem.

Cleaves genistreg består i at vise, at selv midt i verdenshistoriske begivenheder er det de nære tab, de små kampe, de dagligdags sejre, som har størst indflydelse på os.
——–
Alle tapre bliver tilgivet er en overvældende roman om, hvad det vil sige at elske, miste og forblive tapper. Det er en forrygende fortælling med uforglemmelige personer og scenarier, som minder os om, hvorfor Chris Cleave er blevet en læserfavorit, der er røget til tops på bestsellerlister verden over.
Kirjailija.Chris Cleave
Lukija.Peter Bøttger

tanska