Kirjankansi teokselle Ängeln och den Blåa Hästen

Ängeln och den Blåa Hästen

Tietoa kirjasta

En vacker nyutgåva av Ulf Starks och Anna Höglunds bilderboksklassiker.

Ängeln och Gud har varit vänner nästan jämt. De har gissat gåtor tillsammans och lekt kurragömma bakom Stora stenen. Men så skapar Gud den Blåa Hästen. Och sedan dess är ingenting sig likt. För nu vill Ängeln bara vara med den! Gud önskar att Hästen inte längre fanns. Eller går det att dela en vän med någon annan?

Ulf Stark blandar det poetiska med det jordnära till en tänkvärd berättelse med starka känslor, hoppfullhet och igenkänning. Anna Höglunds underbara, naivistiska bilder förstärker stämningarna och humorn.

Ulf Starks (1944–2017) författarskap är mångsidigt och han räknas som en av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Hans röst är omisskännlig och han har tilldelats ett stort antal priser både i Sverige och utomlands. Tillsammans med Anna Höglund hade han ett långt och framgångsrikt samarbete.

Anna Höglund är författare, illustratör och konstnär och tillhör de främsta bland Sveriges bilderboksskapare. Hon har samarbetat med många olika författare och har belönats med en mängd priser, både svenska och utländska. Inte minst har hennes egna böcker nått stora framgångar.

Kirjailija.Ulf Stark

E-kirja

ruotsi