Kirjankansi teokselle Døden på isen

Døden på isen

Mylius-Erichsens sidste rejse Danmark-Ekspeditionen 1906-1908

Tietoa kirjasta

I november 1907 døde den danske polarforsker Ludvig Mylius-Erichsen fjernt fra Danmark i den nordøstgrønlandske vinterkulde.

Dermed mistede en af de allerstørste og mest omtalte danske polarekspeditioner, Danmark-Ekspeditionen, sin karismatiske leder, og hans lig blev aldrig fundet.

Sådan er historien af Mylius-Erichsens død blevet fortalt lige siden. Men er den sand? Blev hans lig i virkeligheden fundet af hans rejsekammerater? Men var sandheden så svær at håndtere, at det var bedst at fortie den?

Tag med på en rejse tilbage til dengang i 1906-1908, da Danmark-Ekspeditionen kortlagde Nordøstgrønland, og få svar på de mange spørgsmål om Mylius-Erichsens endeligt.

Singlen er baseret på interviews med en række kendere af bl.a. Danmark-Ekspeditionen og grønlandske forhold samt diverse bøger og skriftlige kilder.

Jens Ejsing (1968) er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997. Har siden da været ansat på Berlingske i en lang række redaktionelle funktioner og arbejder i dag på Berlingskes vidensredaktion.