Kirjankansi teokselle Elddopet

Elddopet

Tietoa kirjasta

En författare på ett spionuppdrag möter en ökänd vapenhandlare. Vad kan gå fel? Precis allt!

Författaren Sam Miltons debutroman blev en världssuccé, men efter en personlig tragedi har han blivit vilsen och osäker på vart hans liv är på väg. När en hemlig avdelning inom svensk underrättelsetjänst helt oväntat vill att han ska hjälpa till med ett uppdrag i Grekland, tackar han ja i hopp om att skaka om sitt liv och få en ny start. Uppdraget verkar lätt och ofarligt – inleda en kontakt med en ökänd vapenhandlare som älskar Miltons debutroman, bygga upp ett förtroende och sedan lämna över till en professionell agent.

Men Sam Milton anade inte vad han tackade ja till.

Han måste använda all sin kreativitet som författare för att överleva i en värld som ligger långt från hans romantiska bild av spionlivet. Han upptäcker snart att alla vill komma åt och döda en och samma person — Sam Milton.

Elddopet är en rafflande actionthriller med mycket humor, många bottnar och tvära kast. Huvudpersonen Sam Milton är en osannolik hjälte och en högst motvillig agent.

Jesper och Patrick Ersgård är bröder, båda med bakgrund som manusförfattare inom filmbranschen. Jesper har tidigare utkommit med succéserierna Svart stjärna, 1986 och Sky & Fall på Storytel.

ruotsi