Kirjankansi teokselle En ung naturforskers dagbog

En ung naturforskers dagbog

Tietoa kirjasta

Irske Dara McAnulty skriver i En ung naturforskers dagbog med en opmærksom begejstring, der på én gang forklarer og genfortryller naturens verden. Samtidig beskriver han sine problemer med at håndtere flytning, skolegang, mobning og livet som aktivist og kommer helt ind under huden på det, han selv kalder »udfordringerne og glæderne ved at være autist«.

Bogen er et portræt af den irske natur, af en særlig og kærlig familie og ikke mindst af et utroligt begavet og poetisk ungt menneske, som viser os, hvorfor verden er værd at kæmpe for. Vi har brug for at komme tæt på naturen – og McAnulty bringer os ét skridt nærmere, så man selv får lyst til at drage ud i det vilde.

Persille Ingerslev skriver i bogens forord: »Det er en lettelse at læse Daras ord, der så velformuleret beskriver det emotionelle landskab, han befinder sig i, samtidig med hans eminente beskrivelse af den verden, der omkranser ham. [...] Det er en pragtpræstation foruden at være et bevis på ungdommens resiliens, intellekt og livsvilje. Han gør mig stolt af at være menneske – for en gangs skyld.«