Kirjankansi teokselle Historien om A.J. Fikrys liv

Historien om A.J. Fikrys liv

Tietoa kirjasta

A. J. Fikry er selvstændig boghandler og ejer Island Books på den lille ø Alice Island i New England, USA. Han har haft nogle hårde år: Hans kone er død, hvilket har gjort ham til en alkoholsøgende enkemand i en alder af kun 39 år, salget i bogladen er for nedadgående, og hans store stolthed - en sjælden udgave af Edgar Allan Poes digte - er blevet stjålet. Bøger har altid været hele hans liv, alle store begivenheder har for ham en litterær reference, men som årene er gået, har han langsomt givet op, er blevet sur og bitter på verden og har trukket sig fra det lille øsamfund. Da han en dag finder en højst overraskende pakke i butikken, bliver alt dog vendt på hovedet. A.J. Fikry får en enestående mulighed for at ændre sit liv og se verden med nye øjne.

HISTORIEN OM A.J. FIKRYS LIV er for bogelskere. Enhver, der har arbejdet med bøger vil nikke genkendende til Gabrielle Zevins humoristiske og varme fortælling. Men man behøver ikke at have været i bogbranchen for at elske denne bog, for der er noget for alle: kærlighed, drama, romantik, humor og uforglemmelige karakterer. Bogen er en rendyrket kærlighedserklæring til litteraturen.

ANMELDERNE SKREV
"Bøger om, hvor vidunderlige bøger er, er nærmest en hel genre for sig selv. Nu er der udkommet den fineste sag, nemlig Historien om A. J. Fikrys liv af Gabrielle Zevin (..) Dette er en fantastisk lille sag om kærlighed, inspiration, passion - og bøger. Den er skrevet til dig og mig og alle os andre, der indimellem opdager, at den verden, der er mellem siderne, kan føles lige så virkelig som den, vi står midt i."
- FEMINA

"Historien om A. J. Fikrys liv af Gabrielle Zevin rummer noget for enhver: kærlighed, drama, romantik og humor. Det er en bog, der minder os alle om, hvorfor vi læser - og hvorfor vi elsker."
- IN

"Gabrielle Zevin skriver varmt og humoristisk om A. J. Fikry og hans familie og om de andre personer i det lille samfund. Man kommer til at holde af romanens karakterer. Det er en vaskeægte feelgood roman, man kan hygge sig med."
- Litteratursiden

tanska