Kirjankansi teokselle Kæreste Kek - Et dansk søskendepar i britisk krigstjeneste

Kæreste Kek - Et dansk søskendepar i britisk krigstjeneste

Tietoa kirjasta

Kæreste Kek er den utrolige historie om det danske søskendepar Ellen Karsten og Henrik Otto Karsten, der søgte tjeneste i de britiske styrker under Anden Verdenskrig.

Med udgangspunkt i brevvekslingen mellem de to søskende kortlægges to meget forskellige krigserfaringer: Vi følger den unge officer Henriks oplevelser i Nordafrika og Italien med El Alamein som det dramatiske højdepunkt. Sideløbende får vi historien om den unge Ellens oplevelser som underofficer i Women's Royal Naval Service, hvor hun blandt andet havde til opgave at aflytte de tyske skibe, der sejlede tæt på den engelske kyst. Som noget nyt for den danske læser beskrives dagligdagen i tjenesten, men også den stemning og atmosfære, som kvinderne levede i, og den ånd, der herskede blandt de involverede.

Selvom krigen var barsk alvor, der bragte stor sorg og udmattelse med sig, gav den samtidig tusinder af unge kvinder mulighed for at gøre sig fri af familien og på et meget tidligt tidspunkt få et liv med selvstændigt ansvar og eventyr. Henrik døde i 2010, men Ellen, der nu hedder Branth til efternavn, lever stadig og bor i Danmark.

OM FORFATTERNE

Thomas Harder (f. 1959), cand.mag. i italiensk og historie, adjungeret professor ved CBS og forfatter. Tidligere udkommet på Informations Forlag: Den Danske Partisan (2009) og Anders Lassens Krig

Lene Ewald Hesel (f. 1962) er børnebogsforfatter og oversætter.

ANMELDERNE SKREV

"Det er bogens fine budskab at fremhæve Ellen og mange andre britiske kvinders vigtige krigsindsats (...) Bogen er absolut læsværdig."

- 4 stjerner, Berlingske

"... et sjældent indblik i, hvordan krigen påvirkede det enkelte menneske."

- Kristeligt Dagblad