Kirjankansi teokselle Lukk øynene og tenk på noe annet: En sann historie
Tuleva julkaisu

Äänikirja ja e-kirja: 8.9.2025

Lukk øynene og tenk på noe annet: En sann historie

Tietoa kirjasta

Anna Lidén har akkurat fylt 13 år da hun blir med en gutt hjem fra skolen. Anna er en helt vanlig jente, med en helt vanlig familie, som går på en helt vanlig skole i et passe fint område i Stockholm. Niklas er verken uvanlig eller spesielt kjekk. Men han er høy og skriver søte meldinger. Fremfor alt er han 17 år gammel og skal bli Annas vei til popularitet og voksenliv.

Men noe blir feil, veldig feil, noe Anna ikke helt forstår. Ordet voldtekt runger inne i henne, og én ting er sikkert: Niklas har gjort noe man ikke skal gjøre.

Når hun prøver å fortelle hva som har skjedd, blir omgivelsene i villrede. Det er som om ingen tror på henne, og Anna gjør etter hvert alt hun kan for å dysse ned det som har skjedd.

Voldtekten gjør at Annas verden sakte faller fra hverandre. Da hun tre år senere møter en mann som foreslår at hun skal selge seg for penger, ser hun ingen grunn til å si nei. Der og da tar Anna steget inn i en mørk verden. Blant kundene hennes er landets elite – forfattere og politikere. Veien tilbake til et normalt liv viser seg å være lang og vanskelig.

«Lukk øynene og tenk på noe annet» er en opprørende og sann fortelling om hvordan det er å leve som prostituert. Men også om hvordan man kan komme seg ut av dette livet og overvinne sine indre demoner.

norja