Kirjankansi teokselle Overklasseliv

Overklasseliv

Tietoa kirjasta

OVERKLASSELIV går bag om magten, forbindelserne og de skjulte penge i den danske overklasse i det 21. århundrede og tager læseren med til kongelige gemakker og adelige slotte, til de rige fabrikantfamiliers univers og det politiske liv.

Med lige dele sladder og samfundsmæssig analyse af overklassens magt og indflydelse går Søren Jakobsen bag om de førende 47 familier i det moderne danske aristokrati. En verden, hvor Tavshedens lov er den vigtigste af alle.

OM FORFATTEREN
Søren Jakobsen (f. 1940) er journalist og forfatter og modtager af bl.a. Cavlingprisen, Poeprisen og Det Danske Kriminalakademis pris. Har senest udgivet Lego-arven og Danske dynastier.

ANMELDERCITATER
"En dybdeborende beskrivelse og analyse af dansk aristokrati – det adelige, økonomiske og politiske, der er tæt sammenvævede."
Lektørudtalelse

"Et pragtfuldt, og sine steder ligefrem morsomt portræt af det danske aristokrati, der helt sikkert helst ville have været bogen foruden. Der er al mulig grund til at give sig i kast med den."
Louise Windfeld-Høeberg, Weekendavisen

"Hvis man som undertegnede interesserer sig meget for personlige netværk, og derfor læser alle de politiske biografier jeg kan komme i nærheden af, så er 'Overklasseliv' naturligvis 'must read', for at kunne få stamdata om overklassens netværk på plads."
Andreas Krog, Bogblogger.dk

"Jakobsen er på mange måder en dejlig nørd ... kombinerer sit kendskab til fortid og nutid med klare og tilsyneladende velresearchede journalistiske krydstogter ind i erhvervslivets og politikkens virkelighed ... pligtlæsning for den samfundsinteresserede ... fængende og relevant."
Lasse Jensen, Information

"'Hvem er det, du kalder overklasse? Jeg synes ikke rigtig, vi har en overklasse herhjemme, jeg er dus med alle, de kalder mig Christian.'
Hvordan kan en mand som Christian Kjær, der er prins Henriks nære ven og ejer af Sandbjerggård ved Hørsholm, næsten halvdelen af Limfjordsøen Venø, en hel ø i Caribien samt Skærbæk Plantage i Jylland OG arving til cementkoncernen FLSchmidt OG dermed god for mange, mange millioner kroner få sig selv til at sige i et radiointerview, at der ikke findes en overklasse i Danmark?
Svaret er ganske enkelt: Det passer de rigtigt rige bedst, at vi andre ikke interesserer os for meget for dem, og det er der en god grund til. Den prisbelønnede journalist og forfatter Søren Jakobsen afslører i en ny bog, 'Overklasseliv. Fra landadel til magtelite og jetset', hvordan det danske kongehus og overklassen ikke bare dyrker jagt og sejlsport sammen, men også i høj grad yder hinanden værdifulde vennetjenester og - mere eller mindre skjult - har direkte indflydelse på de beslutninger, der tages i toppen af dansk erhvervsliv og på Christiansborg."
Berit Holbek Jensen, Nordjyske Stiftstidende