Kirjankansi teokselle Rödluvan (e-bok + ljud)

Rödluvan (e-bok + ljud)

Tietoa kirjasta

Det här är en bilderbok med uppläsning!

Catarina Kruusvals pekböcker är klockrena. Först kom vispekböckerna som älskas av både barn och vuxna, och sedan kom de första sagopekböckerna. De blev genast storsuccé! Nu har turen kommit till två sagor där vargen har en framträdande roll: Rödluvan och Tre små grisar.

Sagan om Rödluvan är en klassiker, och bröderna Grimms ursprungsversion är en av de mest bearbetade sagor som finns. Här har den anpassats i längd för de minsta.

Den kavata Rödluvan vandrar genom skogen med mat till sin sjuka mormor. Då träffar hon på vargen som listigt hinner före till mormor. Den magra, utsvultna vargen slukar mormor och intar hennes plats i sängen. Och när Rödluvan kommer blir hon också vargens byte. Men vilken tur att en jägare kommer förbi och räddar dem. När de hoppat ur vargens mage låter Catarina Kruusval helt osentimentalt mormor hämta nål och tråd och sax. Sedan syr de raskt ihop vargens mage. Och med rosett på magen flyr han hals över huvud för att aldrig mer komma tillbaka.

Kruusvals sagoskog är precis så mörk och trolsk som sagoskogar ska vara. Catarina Kruusval är en mästare på natur. Och med mycket värme, dramatik och en stor portion humor skapar hon en riktig miniklassiker!