Kirjankansi teokselle Samtaler med fremmede

Samtaler med fremmede

Tietoa kirjasta

"Samtaler med fremmede" er en helt ny samling af tekster fra de seneste halvtreds år, som tegner et bredt og detaljeret billede af Paul Auster, hans tanker og refleksioner gennem tiden. De 44 tekster bevæger sig fra en kort filosofisk meditation, skrevet af den 20-årige forfatter, til politiske tekster, der berører emner som hjemløshed, 9/11, og sammenhængen mellem fodbold og krig. Indimellem disse tegnes portrætter af amerikanske kunstnere og forfattere fra forskellige perioder, blandt andre Nathaniel Hawthorne, Jim Jarmusch, Edgar Allan Poe, Samuel Beckett og Sophie Calle.

"’Samtaler med fremmede’ er en samling tekster med ekstrem spændvidde, højt til loftet og stor menneskelighed, hvilket gør den til en vigtig bog af en af de helt store amerikanske forfattere." – The Spectator

Paul Auster er forfatter til bestsellerne "New York trilogien", "Sunset Park", "Usynlig", "Illusionernes bog" blandt mange andre værker.
I 2011 blev han tildelt en ærestitel på Københavns Universitet, og blandt mange hædersbevisninger er den spanske litteraturpris Prince of Asturias, den franske Prix Médicis étranger for romanen "Leviathan", Independent Spirit Award for filmmanuskriptet til "Smoke" og Premio Napoli for "Sunset Park". I 2012 blev Paul Auster som den første tildelt NYC Literary Honors for sine romaner. Han er medlem af det amerikanske Academy of Arts and Letters. Hans værker er oversat til 40 sprog. Han bor i Brooklyn, New York.
Kirjailija.Paul Auster
Lukija.Paul Becker