Kirjankansi teokselle Trädgårdsmästarens dotter
Tuleva julkaisu

Äänikirja ja e-kirja: 22.8.2024

Trädgårdsmästarens dotter

Tietoa kirjasta

Flora Nyman har alltid varit pappas flicka. Hans gröna fingrar har uppenbart gått i arv till henne, även om hon själv främst sitter med näsan i botaniska faktaböcker på sitt jobb på Naturhistoriska museet. När pappa Göran dör hemma i hallen hamnar familjen i chock. Flora och hennes yngre bror Svante gör sitt bästa för att hjälpa deras mamma med sorgen och allt det praktiska. Men mitt i mörkret upplever Flora att människorna omkring henne börjar bete sig annorlunda. Undviker de henne? Snart kommer den omvälvande sanningen fram. Göran är inte Floras biologiska pappa.

Floras värld rasar samman, och hon känner sig dessutom sviken när hon inser hur många i omgivningen som redan visste. Men varför har de ljugit om det hela hennes liv? Och vem är hennes biologiska far?

Det blir en resa mot livsavgörande förklaringar genom ett nystan av hemligheter, svek och tragiska missförstånd som spänner sig över nära fyrtio år.

Trädgårdsmästarens dotter är en relationsroman som ställer frågor om arv och miljö. Den handlar om att söka efter sitt ursprung och om botanisk skönhet och om den svåra kärleken till en familj.

ruotsi