Kirjankansi teokselle Venligheden

Venligheden

Tietoa kirjasta

Det er Peter Carstens, der lægger stemme til svenske John Ajvide Lindqvists store roman om venskaber, om menneskelighed og medmenneskelighed og om kærlighed.
Peter Carstens har indlæst langt over 100 lydbøger heriblandt Jesper Steins Axel Steen-serie og Donna Tartts roman Stillidsen.
En knaldgul, aflåst container - en efterårsmorgen i 2018 står den bare der, længst ude på havnekajen i Norrtälje. Ingen ved, hvor den kommer fra, eller hvem der ejer den. Og da den langt om længe åbnes, forandrer dens indhold alting i byen. Den dagligdags venlighed, som alle har taget for givet, smuldrer og forsvinder.
Vi følger seks personer omkring de 30 år, som også selv er i transformation. Max og Johan spiller minigolf og Pokémon Go og spekulerer på, hvornår det virkelige liv begynder. Siw og Anna går i fitnesscenter for at slippe af med overvægten. Marko og Maria flygtede som børn fra Bosnien og har tilsyneladende klaret sig godt, men noget gnaver.
De arbejder ved vej og park, som kassemedarbejder, i ældreplejen, i en bowlinghal og som fotomodel og formueforvalter. Som fortællingen skrider frem, udvikles og indvikles deres indbyrdes relationer, og de føres sammen på en måde, der er uventet for dem alle.
VENLIGHEDEN er en roman om forandring, kærlighed og venskab og er John Ajvide Lindqvists hidtil mest ambitiøse tværsnit af samtiden i det mikrokosmos, der hedder Norrtälje.
”Hvordan kan en historie tryllebinde på den måde.”
Gefle dagblad

”En helt vidunderlig roman.”
Litteraturmagazinet

”Det er en tæt på perfekt underholdningsroman.”
Dagens Nyheter

”En betydningsfuld stemme i samtidslitteraturen.”
Svenska Dagbladet.

tanska