Kirjankansi teokselle Wonderkinderen

Wonderkinderen

Tietoa kirjasta

'Wonderkinderen' is geschreven vanuit de ogen van de 10-jarige Finn. Hij is gevoelig, behoedzaam en slim. Hij woont samen met zijn alleenstaande moeder in Oslo tot zijn leven voorgoed verandert: een nieuwe huurder en zijn halfzusje Linda staan op de stoep. Hij lijkt de hechte band met zijn moeder nu ook te moeten delen met twee nieuwelingen en dat leidt tot lastige situaties.

'Wonderkinderen' is een boek met zware thema’s, zoals mishandeling, alcoholisme en de dood, maar Roy Jacobsen weet deze op knappe wijze met humor en kinderlijke onschuldigheid te verlichten.

De Noorse Roy Jacobsen is geboren in 1954 en is een van de meest gelezen auteurs in Noorwegen. Hij debuteerde in 1982 met een verzameling van korte verhalen, ‘Prison Life’, waar hij direct de Noorse Tarjei Vesaas’ debuutprijs voor won. Hierin vertelt hij over zijn criminele jeugd en de celstraf die daar het gevolg van is. Na deze flitsende start vielen ook zijn latere werken in de prijzen, binnen en buiten Noorwegen. Zo ontving de bestsellerroman ‘The Unseen’ een nominatie voor de International Man Booker Prize en werd ‘Vorst’ bekroond met de Nordic Council’s literatuurprijs. Andere bekende werken zijn ‘Het nieuwe water’, ‘Grenzen’, ‘Marions sluier’ en ‘De schlemiel van Suomussalmi’.