1984

Arvostelu 3.9
13h 15min
Svenska Ljud Classica
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Världen plågas av kriget mellan de tre stormaktstaterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget är konstant pågående och via tv-skärmar får befolkningen löpande information om framgångar och förluster, om fiender och allierade. Befolkningen i det som tidigare kallades England bevakas oavbrutet, i sina hem och var de än går. Minsta övertramp kan leda till fruktansvärda konsekvenser. På skärmar överallt visas bilden av Storebror, Oceaniens ledare, och partiets valspråk: Krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka ...

Klassikern "1984" publicerades för första gången 1949 och är en ständigt relevant reflektion kring konceptet med övervakningssamhällen.

Eric Arthur Blair, mer känd under namnet George Orwell, var en brittisk författare och journalist som levde 1903-1950. Han är främst känd för sina verk "Djurens gård" och "1984", två verk som kännetecknas av Orwells medvetenhet om social rättvisa och starka motstånd till totalitarism. Hans kulturella inflytande, både inom politik och populärkultur, ger sig till känna än idag.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Thomas Warbuton

Äänikirjan kesto:

13h 15min

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

7.8.2020

Äänikirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN Äänikirja:

9789186023232