Bericht vanuit het innerlijk

263 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

In Bericht vanuit het innerlijk neemt Paul Auster je mee op reis door zijn eigen verleden. Hij schrijft over andere over hoe hij zich mentaal ontwikkeld heeft van kind tot volwassene. Dit doet hij door vroege ontmoetingen tussen zijn innerlijke zelf met de buitenwereld te beschrijven. Auster bespreekt onder andere welke films hem hebben geinspireerd, wat voor gedichten hem hebben geraakt en de politieke kwesties die hem hebben gevormd.

Bericht vanuit het innerlijk is de tweede autobiografie van Paul Auster. Eerder schreef hij Winterlogboek, waarin hij onder meer inzicht geeft in het leven en de dood van zijn moeder.

Paul Auster (1947) is een Amerikaanse schrijver en filmregisseur, van Joods-Poolse afkomst. Een paar van zijn meeste bekende titels zijn de New York triologie, 4321, Timboektoe, Het boek der illusies, Maanpaleis en Winterlogboek. Het grootste deel van zijn romans zijn in meer dan veertig talen verkrijgbaar en sommigen hiervan hebben hem verscheidene onderscheidingen opgeleverd. In 1995 schreef hij mee aan het script van de film Smoke, die hij eveneens regisseerde. Dit leverde hem de Independent Spirit Award for Best First Screenplay op. Terugkerende thema’s in Paul Auster zijn werken zijn onder andere Amerikaanse geschiedenis, existentialisme, het verlies van taal, menselijk falen en dreigende rampspoed. Hij woont met zijn vrouw in Newark, New Jersey, in de Verenigde Staten.

Kirjailija(t)::

Kääntäjä(t)::

RVT Ronald Vlek Translations

Muoto::

E-kirja:

Sivua:

263

Kielet::

hollanti

Julkaistu::

20.12.2022

E-kirjan kustantaja::

Saga Egmont

ISBN e-kirja::

9788726631159