Händelser som förändrade världen

Arvostelu 3.7
6h 52min
159 Sivua
Historiens vändpunkter
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

År 1346 gav Tatarernas härförare Jani Beg order om att döda soldater skulle kastas in över murarna till staden Kaffa, som han belägrade med sin armé. Soldaterna hade dött av pest, och när stadens italienska köpmän flydde tog de sjukdomen med sig till Europa, där pesten tog livet av omkring hälften av alla européer. En sommardag i Sarajevo 1914 träffades Österrike-Ungerns tronföljare av en pistolkula i halsen. Det dödande skottet utlöste en lavin av händelser, och en månad senare bröt första världskriget ut. Europa var förändrat för alltid. Femtiofem år senare satte Neil Armstrong fötterna på månen.

I den här tidskriften lyfter vi fram ett antal händelser som förändrat världen - från medeltidens pestepidemi till Sovjetunionens fall.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Kirjailija(t):

Muoto:

Osa:

21

Äänikirjan kesto:

6h 52min

Sivua:

159

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

27.10.2020

Äänikirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN Äänikirja:

9788726707649

E-kirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN e-kirja:

9788726708042