Hilde

Ibsen NOR

7h 55min
256 Sivua
Ibsen NOR
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Klas Östergren har skrevet en roman om Ibsens birolle-karakter Hilde Wangel, der optræder i dramaerne Fruen fra Havet og Bygmester Solness. I Hilde får vi et portræt af en kvinde, der både er fange i sit eget liv og samtidig mærkværdigt fri. Ikke mindst gennem sin evne til at manipulere andres selvopfattelse med skæbnesvangre konsekvenser til følge.

Den Hilde Wangel, vi først møder i Klas Östergrens nye roman, virker til at leve et meget kontrolleret og sundt liv. Hun arbejder på et rejsebureau i Berlin, som arbejder for at få tyskerne til at holde ferie i de norske fjelde, og hun lever fuldt op til de æblekindede turistplakater.
Så hvorfor hjemsøges hun pludselig af angstanfald? I sin nød henvender hun sig til en nervelæge, som henviser hende til den nye tids psykoanalytiker, og her begynder hun at fortælle: om moderens død, om stedmoderens mærkelige mørke sider og længsel mod havet, om den bygmester hun beundrede som trængte hende op i et hjørne, da hun bare var en pige, om hvordan hun langt senere opsøgte ham, lokkede ham og styrtede ham i fordærv.
Alt er på mærkelig vis sammenfattet i et engelsk stel, et tilsyneladende uskyldigt landligt motiv i blåhvidt porcelæn, hvor hyrden og hyrdinden i fadets midte synes involveret i noget meget mere skummelt, end først antaget.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Louise Ardenfelt Ravnild

Muoto:

Sarja:

Äänikirjan kesto:

7h 55min

Sivua:

256

Kielet:

tanska

Julkaistu:

12.9.2019

Äänikirjan kustantaja:

Gyldendal

ISBN Äänikirja:

9788763863254

E-kirjan kustantaja:

Gyldendal

ISBN e-kirja:

9788763863247

© Gyldendal (Äänikirja)

© Gyldendal (E-kirja)