Holger Björnssons samvete

Holger Björnssons samvete

Tietoa kirjasta

När Holger Björnssons far ligger på sin dödsbädd erkänner han att Holger inte är ensam son i familjen. Det blir Holgers uppgift att axla ansvaret som husbonde på Hallagården men också uppfylla sin fars önskan om att gottgöra brodern, en bror han på samma gång hatar och ömmar för. Holgers samvete tyngs ännu mer då han mot sin moders vilja gifter sig med den fattiga och föräldralösa grannflickan Ingrid.

När gården behöver extrahjälp till slåttern anländer den arbetsamma flickan Katri. Hon är rask, kvicktungad och har ett ständigt följe av efterhängsna pojkar, och det dröjer inte länge förrän hon gjort sig hemmastadd på gården – till Ingrids förtret. För Holger återstår att handla efter sitt samvete, något som visar sig vara lättare sagt än gjort…

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).

Kirjailija.Sigge Stark

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Holger Björnssons samvete

Arvioita ei ole vielä tarpeeksi monta