Hulda Hermannsdóttir 1-2

Arvostelu 3.8
14h 2min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Bingelyssna på Mörkret och Ön – de två första böckerna i den internationella succéserien om Hulda Hermannsdóttir!

I Mörkret hittas en ung kvinna död på en enslig strand. Hon har sökt skydd, men har i stället funnit sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.

Hulda Hermannsdóttir, kriminalinspektör vid Reykjavikpolisen, är på väg att tvingas till en tidig pension. Men innan dess får hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Vad hon upptäcker i sin utredning är något betydligt värre än självmord, och ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kollegor försöker bromsa utredningen finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen måste hon riskera sitt eget liv.

I Ön reser en grupp vänner till den isolerade ön Elliðaey för att tillbringa tid tillsammans i en jaktstuga. Men en av dem återvänder aldrig – och utredningen hamnar på Hulda Hermannsdóttirs bord. Kan det finnas en koppling till mordet på en ung kvinna tio år tidigare ute på Västfjordarna? Rör sig en mördare runt landets karga utposter?

Hulda påbörjar en resa för att avslöja öns isande hemligheter. Hon måste söka sanningen i det mörka landskapet – men hemsöks också av händelser i sitt eget förflutna.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare, liksom de följande böckerna i serien.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Arvid Nordh

Äänikirjan kesto:

14h 2min

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

30.3.2022

Äänikirjan kustantaja:

Modernista

ISBN Äänikirja:

9789180238847