I ljusets makt

Arvostelu 4.2
10h 16min
267 Sivua
Grisha-trilogin
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i det krigshärjade landet Ravka. När hennes bästa vän Mal hotas till livet, väcks en uråldrig kraft hos Alina. Hon förs till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa henne att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.

I ljusets makt är den första boken i Grisha-trilogin, som utspelar sig i en fantasyvärld inspirerad av 1800-talets Tsarryssland. Den följs av Stormens öga och Ur askan, och sedan även av den fristående duologin Högt spel och Laglöst rike.

Sagt om I ljusets makt:

”Jag älskar den här föräldralösa, oönskade flickan som förändrar världen på sitt eget sätt. Jag älskar att hon är trubbig och sur och inte passar in bland de lyckade. Jag älskar att en grå mager speta får vara den som räddar världen, till slut.”
Göteborgs-Posten

”I avslutningen är det svårt att skilja ond från god och när Alina sätter segel mot uppföljaren får hon sannolikt med sig nästan alla läsare.”
Dagens Nyheter

”nervigt, händelserikt och oavbrutet spännande.”
Svenska Dagbladet

Kirjailija(t)::

Lukija(t)::

Kääntäjä(t)::

Carina Jansson

Muoto::

E-kirja:
Äänikirja:

Äänikirjan kesto:

10h 16min

Sivua:

267

Kielet::

ruotsi

Julkaistu::

25.11.2022

Äänikirjan kustantaja::

Gilla Böcker

ISBN Äänikirja::

9789178138234

E-kirjan kustantaja::

Gilla Böcker

ISBN e-kirja::

9789187457326

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle I ljusets makt

Intressant bok

Peter