Levande och döda

Arvostelu 3.9
13h 2min
330 Sivua
Hallandssviten
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Tilldelad priset för Årets bästa svenska kriminalroman 2023 av Svenska Deckarakademin

”Han skriver faktiskt väldigt väl. […] Den är läsvärd både i en litterär och innehållslig mening” - Leif GW Persson, Nyhetsmorgons julklappstips 2023

Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke. Så sa man i trakten, efteråt.

1990-talet går mot sitt slut och en grupp pojkar är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet. Men så inträffar någonting, och en av dem bestämmer sig för att lämna bygden, en annan hittas ihjälslagen och snart mister ännu en livet. Poliserna som försöker förstå hur allting hänger ihop återvänder ständigt till två namn: Sander Eriksson och Killian Persson.

En het julidag mer än tjugo år senare sker ett nytt mord och återigen har det blivit farligt därute i Skavböke. Porten mellan de levande och döda har öppnats.

Levande och döda är en roman om uppbrott, skuld och nåd. Det är tredje delen i Christoffer Carlssons svit med kriminalromaner från Halland.

"Christoffer Carlsson är en av de bästa i dagens generation deckarförfattare, med ett språk bortom det vanliga i deckarvärlden." Lotta Olsson, DN

"Christoffer Carlssons nya går rakt in i hjärtat" Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

"Carlsson kan inte bara skriva bladvändare, han har också ett suggestivt språk, opretentiöst men vackert, som gör det till en alldeles speciell upplevelse att läsa." Maria G Francke, Sydsvenskan.

Kirjailija(t):

Muoto:

Osa:

3

Äänikirjan kesto:

13h 2min

Sivua:

330

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

21.4.2023

Äänikirjan kustantaja:

Albert Bonniers förlag

ISBN Äänikirja:

9789100801175

E-kirjan kustantaja:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-kirja:

9789100189341