Little Bee

Arvostelu 3.9
11h 30min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Efter 2 år på New York Times topplista och 2,5 miljoner sålda ex internationellt kommer världssuccén till Sverige!

I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig - ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.

Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen.

Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew O'Rourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.

I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah O'Rourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee...
Chris Cleave har skrivit en varm och berörande bok om medmänsklighet, kärlek och civilkurage.

Little Bee kommer som film med Nicole Kidman som Sara.

Sagt om boken

"»Läs den. Få andra att läsa den. Det här är något mycket speciellt. «

Det här är en bok precis alla borde läsa. Gammal som ung. Kort och lång. Läckbergläsare som Dostojevskijkonnässör. Den har liksom allt. Gripande, spännande, rolig och bildande. Utan att anstränga sig dessutom.
//Bokboxen.se"
»En enastående berättelse om vår tid. Den är sorglig, rolig, utmanande och upplyftande. Alla människor som älskar att läsa böcker ska unna sig den här läsupplevelsen.«

Ingalill Mosander, Go'Kväll

»Detta är en roman som inte bara sätter spår i tankarna - den ristar historien in på bara hjärtat.«

Femina

"»Djup tragik skildrad med vardaglig humor
”Little Bee” är en politisk roman som inte moraliserar, predikar eller skriver läsaren på näsan. För, som Cleave lyckas förmedla, i slutändan handlar det inte bara om politik, utan om människor.«
/LitteraturMagazinet"

Om författaren

Chris Cleave, född 1973, bor i London med sin familj. Han arbetar som kolumnist i The Guardian. Efter en framgångsrik debut med romanen Incendiary skrev han Little Bee, in­spirerad av sina tidiga barndomsår i Väst­afrika. Chris Cleave har fått många utmärkel-ser för sina böcker, bl a utsågs Little Bee till New York Times bestseller.

Om uppläsaren

Malena Laszlo, född 1970, är svensk musikalartist, sångerska och skådespelerska och har bl a jobbat med Ingmar Bergman både på Dramaten och i New York. Malena vann Guldmasken för rollen som Betty Rizzo i succémusikalen ”Grease” och är känd från TV för bla Andra Avenyn.

Kirjailija(t)::

Lukija(t)::

Kääntäjä(t)::

Ulla Danielsson

Äänikirjan kesto:

11h 30min

Kielet::

ruotsi

Julkaistu::

2.5.2012

Äänikirjan kustantaja::

A Nice Noise

ISBN Äänikirja::

9789186719432