Mørket

Arvostelu 3.9
6h 2min
218 Sivua
Hulda-triologien
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Mørket er første bind i trilogien om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Bogen er kåret til en af de 100 bedste krimier siden 1945 af The Times, og islandske Ragnar Jónasson har med trilogien om Hulda slået sit navn fast som ny nordisk krimistjerne.

Hulda har været politiefterforsker i årtier, men nu er det slut. En fremadstormende, ung mand skal overtage hendes job og hendes kontor, og Hulda er tvunget på pension før tid. Da hendes chef giver hende mulighed for at vælge en cold case at fordrive den sidste tid med, er hun ikke i tvivl. Hun vælger sagen om en ung russisk kvinde, hvis håb om asyl og beskyttelse endte på en kold, mørk strand i Island. En hastig politiefterforskning konkluderede, at der var tale om selvmord, og sagen blev lukket uden postyr.

Hulda opdager hurtigt, at en anden ung kvinde forsvandt i samme periode, og at ingen fortæller hele sandheden. Selv Huldas egne kolleger lader til at ville bremse efterforskningen. Tiden er knap, men Hulda vil gøre alt for at opklare sagen – også selvom hun bringer sit eget liv i fare.

Serien om den egenrådige Hulda Hermannsdottir er fortalt i omvendt kronologi. I Mørket møder vi den ældre Hulda, der skal løse sin sidste sag. I de næste bind bevæger vi os baglæns gennem hendes liv og politikarriere.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Rolf Stavnem

Muoto:

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

6h 2min

Sivua:

218

Kielet:

tanska

Julkaistu:

5.2.2021

Äänikirjan kustantaja:

Gads Forlag

ISBN Äänikirja:

9788712061885

E-kirjan kustantaja:

Gads Forlag

ISBN e-kirja:

9788712061854