Polcirkeln

Arvostelu 3.8
10h 1min
264 Sivua
Stenträsktrilogin
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Nominerad till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin

Polcirkeln" är första delen i en planerad trilogi, och den inleds andlöst bra. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Texten tar ett stadigt grepp om läsaren från början och Marklunds sätt att bygga historien imponerar. Tummen upp för en driven författare och en bra och välskriven deckare. Helhetsbetyg 5, Karin Flygare, Bibliotekstjänst

Liza Marklunds nya kriminalroman är en spännande och mångfacetterad historia i den genre hon skakade om och förnyade sa° radikalt i slutet av 1990-talet. Nu bryter hon återigen ny mark med en roman som spänner över fyra decennier.

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980.

Fyrtio år senare hittas hon, mördad. Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

POLCIRKELN är den första delen i en praktfull ny trilogi som utspelar sig i staden Stenträsk i Norrbotten. Med den startar Liza Marklund ett nytt kapitel i sitt författarskap. Liza är född och uppvuxen i Pålmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om polcirkeln, i det fantastiskt vackra landskapet med snö, is, skogar och midnattssol.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

10h 1min

Sivua:

264

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

27.8.2021

Äänikirjan kustantaja:

Piratförlaget

ISBN Äänikirja:

9789164234919

E-kirjan kustantaja:

Piratförlaget

ISBN e-kirja:

9789164244079

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Polcirkeln

Ganska förutsebar och ointressant. Sjungande helt fruktansvärt irriterande, också imiterandet av stamningen. Sjungande gjorde nästan att jag lämnade boken på hälft.

Ceti

Spännande intill slutet.

Nina

Spännande berättelse man har svårt att lägga ifrån sig. Inlevelsefullt uppläst, sånginslagen kunde ha lämnats bort…På det stora hela en mycket bra upplevelse, rekommenderar varmt!

Karolina

Gillar inte det att uppläsaren sjunger. I boken var alldeles för många och långa sånger

Marica