Rysk dagbok

Rysk dagbok

Tietoa kirjasta

Utforska det tidiga kalla krigets Sovjetunionen genom ögonen på den Nobelprisbelönade författaren John Steinbeck!

Publicerad i april 1948, erbjuder denna gripande redogörelse en inblick i vardagen för dem som levde under Stalins styre. Strax efter järnridåns fall begav sig Steinbeck, tillsammans med den välrenommerade krigsfotografen Robert Capa, ut på en resa som först tog dem till Moskva och Stalingrad och senare genom Ukrainas och Kaukasus landsbygd.

Denna bok är mer än bara en memoar – det är ett sällsynt historiskt vittnesmål. I dess sidor fångar Steinbeck de karga livsomständigheterna som industrins arbetare, statsanställda och bönder stod inför när de brottades med att återhämta sig från spillrorna av andra världskriget. Trots den auktoritära politikens närvaro, ligger - enligt Steinbeck - den djupaste oron hos befolkningen inte i rädslan för Stalin, utan snarare i skuggan av ett potentiellt nytt världskrig.

John Steinbeck (1902-1968) räknas som en av Amerikas viktigaste författare. Hans romaner är ofta breda, episka berättelser om amerikansk arbetarklass. 1962 belönades han med Nobelpriset i litteratur.

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rysk dagbok

Arvioita ei ole vielä tarpeeksi monta