Tunn luft

Arvostelu 4
11h 39min
318 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

»En av de bästa äventyrsböckerna genom tiderna.« Wall Street Journal

»En perfekt kombination av spänning, natur och ett lättillgängligt språk. Rekommenderas starkt!« Recensenten.se

»Krakauer återskapar den dödliga stormen med en självlysande och skräckinjagande intimitet.« New York Times

Den 10 maj 1996 nådde bergsklättraren och journalisten Jon Krakauer äntligen toppen av Mount Everest tillsammans med en grupp andra klättrare. Kort därefter drog ett oväder av katastrofala mått in över dem. En storm som dödade fem personer och lämnade de överlevande i ett tillstånd av chock, skräck och skuldkänslor. I den hyllade bästsäljaren Tunn luft berättar Jon Krakauer den fängslande och otäcka historien om den ödesdigra dagen och hur den förändrade hans liv för gott.

JON KRAKAUER, född 1954, är en amerikansk författare och bergsbestigare. Han har bland annat skrivit för tidskrifter som Outside och Rolling Stone. In i vildmarken [1996] var Krakauers stora genombrott som journalist och författare, och har sålt i flera miljoner exemplar. 1997 kom den lika hyllade, självupplevda Tunn luft, som även den blev en mångmiljonsäljare. 2007 blev In i vildmarken film i regi av Sean Penn.

»Krakauers ögonvittnesskildring är ett hypnotiskt drama om hybris, ansvar och självuppoffrande hjältedåd. Den kommer att ge ett bestående intryck hos alla som läser den.« Booklist

»Enastående.« Newsweek

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Jan Järnebrand

Muoto:

Äänikirjan kesto:

11h 39min

Sivua:

318

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

9.7.2020

Äänikirjan kustantaja:

Modernista

ISBN Äänikirja:

9789178934720

E-kirjan kustantaja:

MiMa Förlag

ISBN e-kirja:

9789188681300