Eicca – Yhdistävä tekijä

Eicca – Yhdistävä tekijä

Description du livre

Kotona maailmojen välissä.

Miten repaleisissa farkuissa ja bändipaidassa Sibelius-Akatemian karmeja kolistelleesta nuoresta miehestä kasvoi Apocalyptica-yhtyeen myötä Suomen kansainvälisesti tunnetuin sellisti?

Kun Metallican rumpali Lars Ulrich valitsi musiikkia häihinsä, hän soitti Eicca Toppiselle Suomeen. Kun Richard Wagnerin 200-vuotisjuhlaesitykseen tarvittiin säveltäjä, soi Toppisen puhelin jälleen.

Ura miljoonamyynteihin yltäneen Apocalyptican nokkamiehenä on vienyt Eicca Toppisen ympäri maailmaa. Kaikkia todennäköisyyksiä uhmaava menestystarina alkoi, kun Eicca opiskelukavereineen päätti versioida Metallicaa neljällä sellolla. Syntyi musiikkimaailmoja aidosti yhdistävä orkesteri, jonka uralle ei näy loppua.

Bändielämän keskellä Eicca kasvatti kaksi lasta ja vietti tavallista perhe-elämää Sipoossa – kunnes pitkä avioliitto päättyi. Ero ei ollut kivuton, mutta jokin pakotti eteenpäin.

Eicca – Yhdistävä tekijä ilmestyy samaan aikaan myös englanniksi.

Petri Silas on kirjoittanut ammatikseen kulttuurista, erityisesti musiikista, yli 25 vuoden ajan lehtiin ja tietokirjoihin niin suomeksi kuin englanniksi. Hän on myös suomentanut useita musiikkikirjoja.

Ce que les autres en pensent

Avis sur Eicca – Yhdistävä tekijä