Öppet hav

Note 4.7
5h 51min
159 Pages
Steffi och Nelli
bookCoverFor

Description du livre

Fredsdagen i maj 1945. Göteborg firar och Steffi och Maj går med i den sjungande folkmassan. Men Steffi har svårt att riktigt dela glädjen. Det var längesedan hon hörde av sin pappa och hon är smärtsamt medveten om att tiden redan har runnit ut för väldigt många judar, för dem kom freden för sent. Samtidigt är hon jublande ung, hon klarar sin studentexamen med glans och hon möter Sven igen. De inleder ett intensivt kärleksförhållande.

Nelli är kvar på ön. Hon går ut folkskolan och vill inget hellre än att få stanna på ön hos tant Alma och farbror Sigurd. Men vill de ha henne kvar? Hon är ju inte deras barn, inte på riktigt.

Då kommer ett kort från pappa! Han är vid liv, i Wien! De bestämmer sig för att börja ett nytt liv tillsammans – i Amerika.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden – skolgång, vänskap, förälskelse, mognad – i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt. Öppet hav är den fjärde och avslutande delen. Tidigare böcker i serien är En ö i havet, Näckrosdammen och Havets djup.

Auteur(s):

Narrateur(s):

Format:

Partie:

4

Temps Livre audio:

5h 51min

Pages E-book:

159

Langues:

Suédois

Publié:

28/05/2010

Éditeur Livre audio:

Bonnier Audio

ISBN Livre audio:

9789173484633

Éditeur E-Book:

Bonnier Carlsen

ISBN E-book:

9789143502626