VARME HÆNDER

VARME HÆNDER

Description du livre

Til dig, der arbejder i sundhedsvæsenet; har været indlagt på sygehus; har siddet ved sengekanten hos en syg. Til dig, der kommer til det senere i dit liv. Til dig, der uddanner dig inden for sundhed og sygepleje. Til dig, der tager beslutninger vedrørende sygehuse.

Kom med, når der er travlt på morgenrunden, og etikken alligevel skal vægtes. Stå ved sengen, når den døde skal gøres i stand. Få indblik i tankerne hos ægtefællen, der sidder dag efter dag ved sin lammede mands seng i håbet om, at han kommer sig. Mærk travlheden, stå i dilemmaerne, tag beslutningerne, føl sorgen, glæden, irritationen og lettelsen sammen med personerne i novellerne.

Få indblik i en fremmed og uskøn, men livsbekræftende verden, der er omgærdet af tabuer og tavshedspligt, men som også viser livskvalitet i de brudstykker af menneskers liv og skæbne, de dage og timer, de er på sygehuset.Uddrag af bogen

Dine kæber lukker sammen, og hun må lirke og tvinge swapsen ind og køre rundt derinde for at fjerne snask og små blodrester, fordi du bider dig i kinden. Hun smører din mund med den olie, der forhindrer dine læber i at sprække, men efterlader en olieskinnende, fedtet overflade, som jeg væmmes ved.

”Vi kommer ind og omlejrer om lidt,” smiler Anette og går.

Jeg har ikke kysset din mund, siden du blev indlagt. Ikke at vi gik og kyssede flere gange om dagen. Vi kunne da godt glemme det, og der kunne gå flere dage, hvor vi ikke lige fik kysset. Men et farvelkys med hurtig lukket mund blev det som regel til.Om forfatteren

Mette Klint har udgivet flere børnebøger, men debuterer her med en novellesamling for voksne. Hun har i 2016 og 2017 modtaget et arbejdslegat fra Slots- og Kulturstyrelsen og fungerer som foredragsholder og gæstelærer i folkeskolen. Hun arbejder på et sygehus og har sygeplejen og patientkontakten tæt inde på livet.

Auteur.Mette Klint

E-book

Danois

Ce que les autres en pensent

Avis sur VARME HÆNDER

Il n'y a pas encore assez de notes