”Utallige gange har Isabel læst den danske tekst og lige så mange gange gentaget både højt og for sig selv måden, den skal fremsiges på. Mærkelige mennesker, danskerne ... de taler ikke på samme måde, som de skriver.
Men hvad er det, der gør hende så bange?
Isabel knytter hænderne sammen for at give sig selv mod. Men i stedet synes frygten at sprede sig langs hendes ryg og ben. Og hendes hjertebanken, den er uudholdelig. Lille, smukke Gud, hjælp mig! siger hun til sig selv. Man kan altid spørge Gud om hjælp, når man er bange ... det har både Fader Facundo og Søster Anonieta sagt til Playa Verdes børn.”
Hvordan føles det at være indvandrer i Danmark fra et latinamerikansk land? Og hvordan føles det at vende hjem til sit hjemland efter årevis som flygtning blot for at opdage, at intet – inklusiv en selv – er, som det var før? I novellerne i ”Fra lufthavn til lufthavn” fortæller den chilenske flygtning Rubén Palma om netop disse følelser. Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget ”Os og Vidunderet”. Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.
Show more