Ink

DE HAR BLÄCK I BLODET

På grund av en familjetragedi tvingas Katie Greene lämna allt som är välbekant och flytta över halva jordklotet. Hos sin moster i den japanska staden Shizuoka känner hon sig vilse av flera anledningar - hon kan inte språket, kan knappt hålla i ett par ätpinnar och lyckas aldrig komma ihåg att ta av sig skorna inomhus.

När Katie träffar tystlåtne Tomohiro, skolans stjärna i nationalsporten kendo, blir hon både fascinerad och lite rädd. Det känns som hans tuffa fasad är ett försök att hålla henne på avstånd, för när de är nära varandra händer de mest oförklarliga saker. Pennor exploderar och bläck börjar droppa. Och om det inte är så att Katie hallucinerar, så får teckningar liv.

På något sätt har Tomo en koppling till Kami, de mäktiga gudar som en gång styrde i Japan. Och i takt med att Tomo och Katie kommer varandra närmare blir saker och ting allt svårare att kontrollera. Fel sorts människor börjar ställa frågor – och om de får veta sanningen kommer ingen längre att gå säker.
--------
Amanda Sun är född i Deep River, en liten stad från vilken hon brukade bege sig ut i skogen för att få ro att läsa. Hon är utbildad arkeolog men håller sig på grund av sin spindelfobi hellre inomhus och skriver romaner. Men om du frågar henne så skriver hon snällt ditt namn i hieroglyfer. Inspirationen till den här romanen fick hon under tiden hon bodde i Osaka och reste runt en hel del i Japan. Hon bor numera i Toronto i Kanada och när hon inte skriver så syr hon cosplaydräkter, ägnar sig åt annat handarbete eller spelar dataspel. Kika gärna in på hennes hemsida www.AmandaSunBooks.com och följ henne på Twitter @Amanda_Sun.

Show more