Historianlehtori Konrad Sevinen on pudota tuolilta, kun kuulee vaimonsa Teklan ryhtyneen kirjailijaksi. Eikä miksi tahansa kirjailijaksi vaan humoristiksi, joka käsittelee yhteiskunnan epäkohtia: Kätilöiden on saatava enemmän palkkaa! Sairaanhoitajien ja puotineitien töihin liittyvät epäkohdat on korjattava!
Konradin mielestä naisista ei ole kirjoittamaan huumoria; naiset pystyvät kuvaamaan vain romanttisia suhteita tai puolipsykologisia tunneasioita. Tekla kuitenkin vähät välittää miehensä mielipiteestä – hän aikoo jatkaa kirjoittamista ja näyttää muille, ettei kyky huumoriin riipu sukupuolesta.
”Lyö sinä, minä venytän” on Eva Hirnin vallaton novellikokoelma vuodelta 1928. Humoristisissa tarinoissa tavataan Sevisten perheen lisäksi muun muassa farmaseutti Eenokki Salminen, joka eläytyy teatterissa liiankin paljon sekä yliarkkitehti Kulomaa, joka on pulassa villien poikiensa kanssa. Eva Hirn (1877‒1948), omaa sukua Bergroth, oli suomalainen kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu niin lasten- ja nuortenkirjoja kuin pakinoita ja näytelmiäkin. Hirnin tapahtumarikkaat ja humoristiset tarinat nostivat hänet yhdeksi merkittävimmistä 1920- ja 1930-lukujen lasten- ja nuortenkirjailijoista.
Show more