Upcoming release

Audiobook: 31/8/2021

E-book: 31/8/2021

”Sinä onnuit. Me muut kuljimme varpaillamme. Tai niin kuin sanonta kuuluu, kävelimme munankuorilla.”

Romaani perheestä, jota valheet ja petokset pitivät yhdessä, kertomus sukupolvien ja sukupuolien valtataistelusta.

Isä vihaa naisia, sillä kaikki naiset huijaavat. Äiti vihaa miehiä, sillä kaikki miehet ovat pettureita. Ama ei ole syntynyt kiihkeästä rakkaudesta vaan vihasta. Meitä ei yhdistä mikään, isä ja äiti huutavat toisilleen. Ja lapset siivoavat sirpaleet ja pyyhkivät veret lattioilta.

Vuosikymmeniä myöhemmin, kun muut perheenjäsenet ovat kuolleet ja uusi avioero on jälleen edessä, Ama alkaa pohtia viehtymystään tietynlaisiin miehiin. Varsinkin kun läheinen ystävä Jan saa syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksista – teoista joiden jälkiä Ama on ollut peittelemässä, kuten isän tekosia aikanaan.

Ama löytää huvipuistossa teetetyt siluettikuvat itsestään ja isästä. Äiti oli silloin sukuloimassa varakkaan veljensä luona kartanossa ja sisko isosena partioleirillä? Paskapuhetta, peitetarinoita. On aika kohdata kipeä todellisuus häpeän ja synkkien salaisuuksien takana.

Anja Snellman (s. 1954) on yksi tunnetuimmista, rakastetuimmista ja luetuimmista suomalaisista nykykirjailijoista. Hänen rohkeasta ja omaperäisestä esikoisromaanistaan Sonja O. kävi täällä (1981) tuli unohtumaton sukupolvikokemus ja klassikko, jonka yhä uudet lukijat löytävät. Syksyllä 2021 Snellman viettää 40-vuotista taiteilijajuhlaansa.

Show more