”Peter Simple mainetöissä" jatkaa merikadetti Simplen tarinaa Atlantin pyörteissä. Seikkailuissa merillä Napoleonin sotien aikaan ei vauhtia eikä jännitystä puutu, kun Simple kohtaa niin sotatoimia kuin muitakin yllättäviä tilanteita.
Jostain kumman syystä Simple tuntuu aina joutuvan mitä mielikuvituksellisimpiin ongelmiin. Laivan sisällä kuitenkin solmitaan myös tiiviitä ystävyyssuhteita, ja Simplen ystävä O’Brien pelastaakin hänet usein pulasta. Huumorilla rikastettu, eloisa tarina tempaa mukaansa välittömästi.
"Peter Simple mainetöissä" on Frederick Marryatin merihenkisen trilogian toinen osa. Romaani viihdyttää niin nuoria kuin aikuisiakin.
Frederick Marryat (1792‒1848) oli kirjailija ja Britannian kuninkaallisen laivaston virkamies, jota voidaan pitää yhtenä meritarinoiden edelläkävijöistä. Romaanien lisäksi hän kirjoitti myös lyhyempiä meritarinoita kuten novelleja, näytelmiä, esseitä ja matkajournalismia. Marryat myös kehitti laajasti käytössä olevan merenkulun liputusjärjestelmän, joka on nimetty hänen mukaansa Marryatin koodiksi.
Show more