Frida Uhl giftede sig med den skandaløse svenske dramatiker August Strindberg (1849-1912), da hun kun var 20 år gammel. Hendes fortælling om deres korte og stormfulde ægteskab begynder, da Strindbergs første ægteskab med baronesse Siri von Essen lige er gået i opløsning, og den skandale, der omgav hele skilsmisseprocessen, har tvunget ham til at forlade sit hjemland.
Frida Strindbergs fortælling giver et spændende og unikt indblik i den store dramatikers liv og personlighed og tegner samtidig et portræt af en sammensat og lidenskabelig kvinde, der selv som ganske ung var i stand til at skabe drama og skandale omkring sig.
”Strindbergs andet ægteskab ” er oversat til dansk af musik- og kunstkritiker Kai Flor (1886-1965), der desuden har oversat Vincent van Goghs breve, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Frida Strindberg (1872-1943) var østrigsk forfatter, oversætter og kulturpersonlighed. Skønt hun er mest kendt for sit stormfulde ægteskab med August Strindberg, spillede hun også en betydelig rolle i tidens kulturliv og var blandt andet med til at åbne den første tyske kabaret i 1900.
Show more