Arktinen hysteria II: Sano todella rakastatko minua

Arktinen hysteria II: Sano todella rakastatko minua

Description of book

Voimalaitostyömaalla työskentelevä Harri Björkharry käy läpi sukunsa tarinaa ja tulee samalla käsitelleeksi Suomen historian suuria muutoksia. "Arktinen hysteria II: Sano todella rakastatko minua" keskittyy erityisesti Harrin isän Vikin kokemuksiin talvi- ja jatkosodasta. Ääneen pääsee myös Harrin alainen Vihtori Kautto, joka kertoo omat näkemyksensä sodan draamoista.

"Arktinen hysteria" on Marko Tapion kesken jäänyt pääteos, jossa käsitellään Suomen historiaa yhden suvun ja perheen kautta. Sarjan oli tarkoitus olla neliosainen, mutta Tapio ehti kirjoittaa kirjoista vain kaksi ennen kuolemaansa. Teosta verrataan usein Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden alla" -trilogiaan.

Marko Tapio (1924–1973), oikealta nimeltään Marko Viktor Tapper, oli suomalainen kirjailija. Tapio julkaisi esikoisteoksensa "Lasinen pyykkilauta" vuonna 1952. Hän voitti uransa aikana Valtion kirjallisuuspalkinnon sekä F.E. Sillanpään palkinnon. Kesken jäänyt Arktinen hysteria -sarja on hänen pääteoksensa. Kirjailijan työn ohella Tapio työskenteli freelancer-toimittajana sekä rakennusmiehenä.

Author.Marko Tapio

E-book

Finnish