Den dåraktiga kärleken

Den dåraktiga kärleken

Description of book

Den här romanen som bjuder på både dramatik och romantik tar oss med på en fascinerande resa i storfurstendömet Finland.

Den unga änkan Hedda Becke anländer till en förmögen köpmansfamilj i Helsingfors för att bli sällskapsdam åt sin kusin Nora Werner. Hon ser fram emot ett spännande stadsliv och sprudlande societetsliv, något som hon som oansenlig guvernant dittills bara har kunnat drömma om.

Väl framme möts Hedda av en katastrof som beror dels på familjen Werners plötsliga bankrutt, dels på Harry Lindmarck, en stilig artillerikapten och veteran från det kaukasiska kriget. Harry blir blixtförälskad i unga Nora och erbjuder sig att ta hela familjen med sig till Kymmenedalen. Hedda följer med, för hon har förlorat sitt hjärta till den ståtlige kaptenen.

Resan till herrgårdarna i Kymmenedalen är full av överraskningar. I dånet av brusande forsar och sågverk kommer gamla synder upp i dagen och nya kärlekar uppstår. Men hur går det med Heddas känslor och kärleksliv?

Kaari Utrio har i nära fem decennier varit en av Finlands populäraste författare. Hennes historiska romaner och faktaböcker läses av hela finska folket i tre generationer.

AudiobookE-book

Swedish