Book cover for Rejsen til Fridlev

Rejsen til Fridlev

– om bofællesskaber og klimakrise

Description of book

Vi skal finde tilbage til vores rødder – til naturen og fællesskabet. I Rejsen til Fridlev gives der et bud på, hvordan det kan lykkes.

I april 2022 besluttede Bjørn Førde og hans hustru at flytte til det nyetablerede bofællesskab Fridlev, og i november 2023 lykkedes den endelige indflytning. Det var en rejse fra de vante omgivelser i storbyen til et bofællesskab i en tid præget af drastiske forandringer på både nationalt og internationalt niveau. Flytningen gav dog mere end bare ro, men præsenterede sig også som en mulig løsning; for når man flytter til et bofællesskab, skal man ikke kun blive enige om fællesskabets spilleregler, man skal sammen forholde sig til de grænser, som alt fra krige, klimakrise, inflation og finansielle sammenbrud sætter for muligheden for at leve livet, som vi ønsker det.

Rejsen til Fridlev giver et indblik i processen af at flytte til et bofællesskab og dagliglivet sammen med de andre beboere, men den peger også på, at vi vil være bedre stillet, hvis flere benyttede sig af denne boligform – for selvom det ikke alene kan løse alle udfordringerne, kan det være med til at ændre kursen.
Author.Bjørn Førde