Aikamme tyttö

Aikamme tyttö

Description of book

Vauhdikas, valoisa ja romanttinen romaani kesästä maaseutuhuvilalla.

Neiti Järne, Liisa, omistaa hienon huvilan maaseudulla, kauniin järven rannalla. Liisa lähtee huvilalle viettämään kesää ja nauttimaan vapaudesta. Lehtitoimituksesta potkut saanut Rolf taas on vuokrannut kalastusmajan saaresta, ja nuoret tapaavat toisensa kalastusreissulla. Kaksikko viihtyy toistensa seurassa erinomaisesti, ja yhteisestä ajasta vaikuttaa tulevan hauskaa. Sanavalmis, nokkela Liisa ja päättäväinen, hyväntuulinen Rolf kokevat kesän aikana kaikenlaista vauhdikasta, jännittävää ja suloista, ja joutuvatpa he salakuljettajienkin vangiksi. Tuttavuus muuttuu nopeasti ystävyydeksi, eikä mene aikaakaan, kun nuorten välillä alkaa kipinöidä myös jotain enemmän.

Aili Somersalon alunperin vuonna 1929 julkaistu romaani on hurmaava katsaus 20-luvun tunnelmaan ja nuorten ihmisten suloiseen rakkauteen.

Aili Somersalo (1887–1957) oli rakastettu suomalainen kirjailija ja kääntäjä, jonka laajaan tuotantoon kuuluu satuja sekä romaaneita niin nuorille kuin aikuisille. Somersalo sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon kahdesti, vuosina 1951 ja 1956, ja Topelius-palkinnon vuonna 1952.

E-book

Finnish