Alkuperäisiä suomalaisia uuteloita II-III
  
Share this book    
On jouluaatto. Leskirouva Burgin asunto on nuhjuinen ja ajan syömä. Kaikkialla kuitenkin näkyy, että leskirouvan tavarat ovat aikanaan olleet loisteliaita, rikkaan ihmisen tavaroita. Kun aatto etenee, leskirouva lupaa kertoa lapsenlapsilleen tarinansa; tarinan ylpeästä ja itsekeskeisestä aatelistytöstä, jolle kohtalo päätti opettaa elämänarvoja.

"Kaksi jouluaattoa" on Karl Jacob Gummeruksen vahvatunnelmainen novelli, joka käsittelee elämän ydinkysymyksiä. Mikä elämässä on loppujen lopuksi tärkeää?

Kokoelma "Alkuperäisiä suomalaisia uuteloita II–III" sisältää myös novellin "Takaus", joka on rakkaustarina Pohjanmaalta. Karl Jacob Gummerus (1840–1898) oli suomalainen kustantaja, kirjailija ja lyseon lehtori. Hän syntyi Kokkolassa, kävi lukion Vaasassa ja muutti Helsinkiin opiskelemaan yliopistossa. Gummerus perusti kustantamo K.J. Gummerus Oy:n vuonna 1872. Hänen romaaninsa "Ylhäiset ja alhaiset" oli ensimmäinen Gummeruksen kustantama kirja ja myös ensimmäisiä suomeksi kirjoitettuja romaaneja. rnrnGummerus toimitti myös aikakauslehtiä.
Show more