Farbrors dröm

Farbrors dröm

Description of book

»Det är sant att ingen tycker om henne, ja många avskyr henne uppriktigt, men i gengäld är alla rädda för henne och de är just det hon vill. Redan detta är ett tecken på skicklig politik«



När den åldrade fursten Furst K. anländer till småstaden Mordasov tar skvallermostern Marja Alexandrovna Moskaljova honom under sina vingar med den bakomliggande tanken att hon ska sammanföra honom sin tjugotreåriga dotter Zina. Men planen går inte lika smidigt i lås som Marja har tänkt, det är många som rivaliserar om både Furst. K och Zinas händer. Och dessutom sprider sig skvallret som en löpeld.

Långnovellen Farbrors dröm [Дядюшкин сон, 1859]är en för Fjodor Dostojevskij ovanligt komisk berättelse som för den skull inte saknar hans psykologiska och filosofiska spänst.

I översättning av Ellen Rydelius.


FJODOR DOSTOJEVSKIJ [1821–1881] är mästaren från S:t Petersburg, en av de största romanförfattarna genom tiderna. Hans mest inflytelserika verk är romanerna Brott och straff [1866], Idioten [1869], Onda andar [1872] och Bröderna Karamazov [1880].

E-book

Swedish