Jos itse valtion pää olisi henkilökohtaisesti rakkauttasi vastaan, menisitkö silti naimisiin? Leicesterin ensimmäinen jaarli Robert Dudley on salaa ottanut vaimokseen Amy Robsartin. Avioliitto ei ole kuningatar Elizabet ensimmäiselle mieleinen, mutta edes Robertin kunnianhimo ei tukahduta hänen rinnassaan roihuavaa rakkautta.
Kirja jatkaa siitä, mihin osa II jätti tarinan: suoraan kuningatar Elisabetin hovista. Leicesterin jaarli on noussut mitä korkeimpaan suosioon hovissa. Hovimies Varneyn kunnianhimo vain paisuu, ja juonet jaarlin selän takana mutkistuvat. Kreivin vaimon Amyn ympärillä pyörii huhuja, eikä kuningatar pidä niistä laisinkaan. Katastrofin ainekset ovat pannulla, eikä liekkiä säästellä.
Tässä kirjassa on neliosaisen sarjan kaksi viimeistä osaa. Walter Scott (1771–1832) oli skotlantilainen kirjailija ja lakimies. Hänet tunnetaan erityisesti historiallisten romaanien kirjoittajana, mutta hän julkaisi myös runoutta. Scott perusti myös oman kirjapainon. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat muun muassa ”Ivanhoe" sekä "Waverley".
Show more